4 idéer til gratis eller billige mors dag gaver

Mors dag er dagen, hvor der er mulighed for at vise, hvor meget man sætter pris på verdens bedste mor. Men udover at gode gaver kan være en sand videnskab, kan SU-budgettet måske også blive presset med alt for dyre gaver. Heldigvis er der stadig mulighed for at give en god gave til ingen eller få penge, og vi giver 4 bud på gratis eller billige gaver i mors dag gave.

1. En oplevelsesgave i selskab med børnene

Når det kommer til stykket, er din mor næppe mere interesseret i materielle goder end gode oplevelser i selskab med sine børn. Derfor kan et hjemmelavet ‘gavekort’ med en oplevelse med jer børn være en rigtig god gave.

Det kan enten være et ‘gavekort’ til en god, hjemmelavet middag eller en sjov ‘rundvisning’ i dit eller dine søskendes nærområde. Det kan også være en tur med vinterbadning.

Der er mange badeklubber som udbyder faciliteter til vinterbadningen sammen med efterfølgende omklædning og sauna til at varme den kolde krop til meget rimelige priser. Der er mange forskellige muligheder, og grundlæggende handler det om at være kreativt med oplevelsesgaven.

2. En personlig Spotify playliste

Hvis din mor er glad for musik og du måske har minder fra den musik I har hørt sammen, kan en personlig Spotify playlist, som du selv har lavet, være en meget personlig gave.

Og så er det helt gratis. Hvis din mor f.eks. er glad for 80’er musik, men du ikke lige har navnene på sangene på stående fod, kan du eventuelt søge inspiration i Spotifys mange forskellige playlister, som er specifikke til 80’er musik.

Når du har lavet playlisten, kan man hente listen ned som et link, som du kan sende til din mors Spotify konto.

3. Et gratis tagtjek

Bor din mor i parcelhus? Og ser det lidt udtjent, gammelt og slidt ud? Kunne der potentielt være risiko for skader eller utætheder ved det gamle tag? Er man mere i det lavpraktiske hjørne, kan et gratis tagtjek være en rigtig god gaveidé. Og finder tagfirmaet utætheder eller skader, som skal repareres, har du sparet din mor for mange tusinde kroner. 

Får utæthederne lov til at lede til fugt- og vandskader uden reparation, er der nemlig risiko for, at hele taget skal udskiftes, hvilket kan beløbe sig til op mod 1.000-3.000 DKK per kvadratmeter tagbelægning. Er fugt- og vandskaderne helt grelle, er der desuden risiko for, at al spær og isolering skal udskiftes, hvilket koster mellem 4.000-8.000 DKK per kvadratmeter.

Så der er mange penge at spare for din mor, hvis man tager utæthederne i forkøbet. Heldigvis udbyder mange tagfirmaer et gratis tagtjek, hvor de leverer en rapport med potentielle skader og utætheder på taget. Du kan læse mere om gratis tagtjek på Tagtjekker.dk.

4. Indrammet foto af børnene

Alle mødre er stolte af deres børn, og derfor vil din mor altid sætte pris på indrammede fotos af dig og dine søskende. Hvis I har fotos af jer selv sammen på telefonen, kan man gå ned i en fotoforretning og få printet fotoet i flot materiale.

Man kan også indramme fotoet enten hos en glarmester eller købe billig ramme hos IKEA eller Jysk.

Find flere gode ideer til gaven til mors dag lige her.