3 grunde til at give din mor en malebog for voksne i gave

Har du overvejet at give din mor en malebog for voksne i gave? Måske har du tænkt, at hun nok ikke vil blive glad for den. Derfor har du ikke taget den endelige beslutning endnu. Men hun skal nok blive glad for den. Det er ikke uden grund, at malebøger til voksne er blevet meget populære.

En uventet gave

Det er dejligt at få gaver. Det er fint at kunne aflevere en ønskeliste, og så kan man krydse en ting af, som man så ikke selv skal ud at købe. Men det er mere spændende og overraskende, når man ikke har nogen idé om, hvad man får. Det er noget helt andet, når man får en gave, som giveren helt selv har fundet frem til. Der ligger flere tanker bag.

Din mor forventer sikkert ikke at få en malebog for voksne i gave. Hun har måske tænkt på blomster eller en køkkenting – eller hvad hun nu plejer at få. En malebog har hun sikkert ikke tænkt på.

Men den har blandt andet de tre nedenstående fordele. Så hun vil blive overrasket og glad.

Det er afstressende at male

At sætte sig og male i en malebog tager toppen af stressen. Bliver man siddende i noget tid, kan det tage al stressen og gøre en helt rolig. Det er en rolig aktivitet, hvor man skal koncentrere sig. Men det er en overkommelig koncentration. Det er ikke som, når man skal lære noget nyt og svært. Det er en rolig koncentration om at male inden for stregerne.

Hjernen arbejder, mens hænderne arbejder, men det er ikke hårdt for hverken hjernen eller hænderne.

Kreativitet er hyggeligt og sundt

At male i en malebog er også en kreativ aktivitet. At putte farver på papir er noget, der kræver lidt kreativ tænkning. Man skal vælge farver, og hvor de skal være. Man kan male træet brunt og grønt, eller man kan slå sig løs med alle andre farver.

At være kreativ med noget er rigtig hyggeligt. Det er en dejlig aktivitet at sidde og arbejde med noget. Det er helt specielt at opleve, hvordan ens arbejde får et produkt til at vokse frem. Når man maler i en malebog, kan man følge med i, hvordan tegningen stille og roligt får liv.

At være kreativ er sundt for hjernen. Den tænker anderledes og kører ikke fast i rutinerne. Det kan løfte humøret, som kan påvirke din overordnede sundhed.

Find flere gode ideer til gaven til mors dag ved at klikke her.